Easy tiger. - Looking for sara

Min söta syster gratulerar mig till min sjuka 10K-tid och skryter inför en fysio-terapeut hon känner. Som säger att talang (???) plus snabbhetsträning är potentially dangerous.

*öppnar dörren och välkomnar skador*

På grund av att muskler och kropp inte är redo, egentligen.

Och om jag ska vara riktigt ärlig nu så protesterar mina knän och hälar lite inför såna här rusningar.

Note to self: Skaffa vettiga springskor. Vill inte riktigt säga det här men jag sprang i min platta inne-tränings skor i söndags. Orutinerat och inte jättebra för fötterna.

Men det bästa jag har gjort de här 39 dagarna som jag för första gången i mitt liv tränat på någon sorts strukturerat vis (jo, man kan bli löpare vid 37) är rörlighetsträning och stretching.

Just do it. Din kropp kommer att tacka dig. Du blir bättre och snabbare om du kommer ihåg att ibland vara sakta ned och vara stilla, sträcka ut och andas.

Ska springa ett nytt lopp i slutet av maj – ska träna resonligt 2-3 gånger i veckan. Men kom på en till grej. I söndags var det min park, jag kan vägarna, stigarna, uppför och nedför utantill, kan  springa där i sömnen, vet precis vad som kommer bakom nästa kurva och var stenarna ligger. Inte så konstigt kanske att ha en bra tid då? Jämfört med nästa gång då det är helt nytt?

Jorå. Nu avslutar vi det här kapitlet innan detta förvandlas till en löparblogg av en med nybörjartur.

 

2 Comments

  1. Hola,

    Kolla ifall det finns löparbutiker som kollar din löparstil (hur du springer) pâ ett band och hjälper dig att välja ett par löparskor till dig som passar just dig. De tittar ifall du supinerar eller pronerar osv. (dsv. hur du sätter ned foten, var du lägger vikten osv. Ifall du har fel skor för just dig sâ kan det leda till skador i framtiden). Här i Madrid brukar den delen vara gratis att göra och sedan kan man köpa skorna som de rekommenderar eller inte. Ett par bra löparskor brukar ligga runt 110-140 Euro här i Madrid. När du köper löparskor skall de vara en storlek större än dina vanliga skor, det hjälper mot blâsor osv. (man ger utrymme till târna). Köp inte rea-löparskor. Ett par löparskor har ett visst ”bäst före datum”…gummit i skorna mister sin spänst sâ att säga och att köpa gamla modeller eller reaskor är inte det bästa man kan göra.

    Lycka till med löpningen!!!

    • oh tack för tips! Brukar köpa på måfå på slutrean och aldrig varit noga med storlekar, haha. Nu ska jag unna mig ett par perfekta!

Write A Comment