Paj med chokladganache. - Looking for sara

chokladpajDen här chokladpajen har jag gjort flera gånger, och den var söndagens återhämtningsmat… Gillar man choklad är den en dröm, tillsammans med en kopp riktigt starkt kaffe.  Den här gången smaksatte jag med rivet apelsinskal, men man kan smaksätta med ingefära, espresso, kokos, lime, hackade nötter, likör…

Pajskal: 200 gram mjöl/50 gram malda hasselnötskärnor/1 ägg/125 gram smör/125 gram florsocker

Blanda mjöl och hasselnötskärnor med smöret skuret i kuber. Använd händerna, och när blandningen är ”sandig” tillsätt socker, ägget och en nypa salt. Lägg i kylen en halvtimme, tryck sedan ut i pajform och grädda 10 minuter i 180 grader.

Fyllning: 200 gram favoritchoklad/2 dl grädde, en matsked smör. och valfri smaksättning. Smält ihop, fyll pajskalet. Låt stelna i kylskåp ett par timmar.

Dekorerad funkar den som festlig påsktårta… Om man firar sånt, annars passar den till allt.

1 Comment

Write A Comment