Gör om mig. - Looking for sara

sara

Oh nej. Nu har jag haft ett bad hair year – för att inte tala om ett bad hair life – och jag står återigen i valet och kvalet. Och då vill jag alltid klippa lugg. Eller page. Eller göra ljusa slingor. Eller permanenta det? Gör man det nu för tiden? Herregud, i alla fall borde jag plocka ögonbrynen. Botoxa pannan? Färga ögonfransarna?

I alla fall. Boka tid hos frissan. De där hopplösa perioderna när man helt skeptiskt ser sin egen spegelbild stirra tillbaka vid tandborstningen då kan det hjälpa. Jag har insett att jag flätar och fixar och piffar barnen varje morgon, men glömmer bort mig själv. Ser till att de har rena och hela kläder men tänker äsch det gör inget om jag har en fläck på blusen.

Orkar inte sätta i kontaktlinserna, struntar i snygga skor med klack och springer iväg med håret i skurgummeknut och fötterna i leriga gympaskor. Har aldrig varit så här negligerad i hela mitt liv tror jag. I helgen sminkade jag mig och piffade, och kände mig så utklädd att jag torkade bort läppstiftet.

Vad hände? Jag som aldrig lämnade huset utan klackar och läppglans? Att jag blev trebarnsmamma? Vet faktiskt inte.

Känner mig grå och liksom opiffig. Kanske är det vintern?

10 Comments

 1. Hahaha, sådär är jag med pms … Så fort jag ställer mig i spegeln och tycker att jag är ful, blek och tråkig, då är det pms:en som spökar. När den är över tycker jag att glansen återkommer i både ögon och hy, så nu har jag lärt mig att rycka på axlarna åt eländet och vänta en vecka och se om mina åsikter om mig själv ändras. <3

  • Aaaaah… 37 år gammal och har fortfarande inte lyckats komma ihåg att när jag är ful och deprimerad kan det vara den tiden i månaden?

   • Jag noterade det på min blogg när jag var aktiv. Jag bläddrade bland inläggen och hittade ett mönster. Mina deppinlägg kom med fyra veckors mellanrum. Hahaha!

 2. Mamma mitt i karriären, har bara 2 barn, 1 och 3, och det är ganska låg prio på mitt upppiffande också. Nagellack bara att glömma. Få vara glad för torrshampo. Fick komplimanger på jobbet för en fin fläta- sanning: orkade inte borsta håret. Bekväma jobbkläder trivs jag bra i, typ tjocka strumpbyxor och klänning. Tycker att du ser så fin ut och passar i glasögon!😀

 3. Anna-Lena i Frankrike Reply

  Äh, du är fin som du är! Jag tror alla har såna dagar, då man känner sig lite opiffig :)

  Mitt tips blir att investera (inte så stor investering kanske) i fina skor utan klack, typ richelieu eller derbyskor, som man kan ha till kjol/klänning och tjocka strumpbyxor! Bekvämt och lite chict, man känner sig definitivt lite bättre än när man har gympaskor i alla fall.

  Sen så är det ju lite ”inne” att förlänga ögonfransarna i Sverige, men tycker inte att det veckar vara det här i Frankrike… vad tycker du? Det skulle ju underlätta att slippa mascaran på morgonen.

 4. 1. Det är vintern
  2. När man är vinterblek ser håret mörkare ut för att kontrasten blir större – så om du känner dig väldigt blek kanske färga ljusare som ngn ovan föreslog
  3. Frisyr – den långa pagen som var populär för ett tag sedan är en bra och praktisk mamma frisyr eftersom håret kan sättas upp när man verkligen inte hinner och samtidigt stylas och se business smart ut när det behövs
  4. Färga fransar och bryn – ja absolut om du har ont om tid på morgonen, utseendet räknas på jobbet och då behöver du ju bara slänga på lite läppglans vid behov.
  5. Inget fel på glasögon – det gör ju att man ser smartare ut. Annars laseroperera ögonen om det verkligen stör dig och linser är för meckigt.
  6. Ren blus är kanske ändå något du ska prioritera för din egen skull? :) Gör en fläta mindre i värsta fall på dina barn. Man presterar ju bättre när man känner sig fin.

Write A Comment