Efterrätt med äpple & vanilj. - Looking for sara

SONY DSC

I Frankrike kan man inte hoppa över efterrätter helt sonika. Efterrätt är någonting lika vardagligt som tandborstning och frukost. Till lunch och till middag, utan undantag. När mina barn är i Sverige och har ätit upp sin husmanskoststallrik så sitter de kvar och väntar på efterrätten. De tycker att det är jättekonstigt om det inte kommer någon, haha.

Efterrätter utan tillsatt socker finns det massor. En efterrätt är alltså inte (alltid) en Banana Split eller Chokladfondant, det kan vara en frukt eller en yoghurt också.

En klassiker är la compote: Tillagad frukt. Mos? Jag gör äppelkompott med vanilj och kanelstänger, det får koka sig mjukt i klyftor – jag mixar inte. Sen äter man kompotten som den är, eller med grekisk yoghurt och havre- och kokosflingor. Funkar även till frukost inser jag nu. Eller på pannkakorna eftersom i morgon är Le Chandeleur, franska pannkaksdagen!

Då ska vi prata om ex-belle-mamans konjaksflamberade pannkakor med vit rom i smeten. ”Pimp your pancake”

2 Comments

  1. Anna-Lena i Frankrike Reply

    Gjorde pannkakor på rismjölk (eftersom mannen inte tål mjölk) igår, dom blev mjuka och trasiga, men väldigt goda! Fast estetiskt sett så fick dom ju inte toppbetyg direkt…lite pinsamt med tanke på att nya belle-maman och beau-papa var på middag… men skitsamma, dom brydde sig inte direkt, vi åt dom inte fint ihopvikta som jag hade hoppats på men mer som en vanlig tallrik där pannkakorna var som tillbehör. Nåja…

    Vi gör också äppelmos på ditt sätt! Fast med päron, bananer, nötter, ingefära m.m. iblandade, det blir jättegott!

  2. Men hallå, recept tack!? Behöver såna här snacks. 😀

Write A Comment