Pausa. - Looking for sara

dsc_0097everydaystories-partner-promotion-1

En liten paus för att tanka energi i en stressig vardag…

Livet alltså. Ibland är vardagen ett härligt fläng hit och dit, och ibland kommer man hem på kvällen, släpper väskan och sparkar av sig skorna och utropar ”tolv timmar senare”. Prio är barnen, jobbet, flow i vardagen, sen träning och vila. Work and play. 

choco

”Livspusslet”.

Träna måste jag, det är min stresshantering.  Ofta lunchträning. Men att gå till gymet, byta om, träna 45 minuter, byta om igen och springa tillbaka till kontoret äter upp lunchrasten. Jag är förtjust i bars av olika slag, det är gott och man slipper hitta bortglömda bruna bananer eller gamla mosade kokta ägg i botten av väskan. Och så är det gott. Det tillfredställer mitt chokladsug på ett väldigt vettigt sätt. Mitt chokladsug är ingenting jag tar lätt på.

choco2

Och dessa Crunchy Chocolate –bars som jag fått smaka i samarbete med Naturdiet har allt som får en chokladälskare att smälta som en trillingnöt i solsken. De innehåller mycket mindre socker än de flesta andra barer – 1 gram socker per bar – och 15 gram protein (15!), så det känns som ett stadigare mellis än en frukt. Massor med proteiner, och minimalt med socker. Plus vitaminer och mineraler. I mängder!

choco3

Och situationer när man behöver ett litet praktiskt mellis dyker upp i mitt liv lite då och då, ofta dagligen. Precis som i era.

Precis innan lunchträningen klockan halvett

eller

Precis efter lunchträningen kvart över ett

eller

När man inser att man har kvalitetssäkringsmöte halvtvå och inte hinner äta

eller

när man – denna kan vara min värsta – har föräldramöte klockan halvsju och måste springa dit direkt efter jobbet

eller

Eller bostadsrättsföreningsmöte som räcker fyra timmar (insert crying smiley)

eller

när man är ute på lång skogspromenad

eller

när man sitter på tåget från Paris – eller till – och fredagsmiddagen känns så otroligt långt bort

eller

när man har den där stunden på dagen mellan 17.45 och 18.00 då fyra barn måste hämtas på olika håll. Då bör man vara rustad innan.

Och som mamma måste man vara pigg, alert, mätt och humörstabil. Blodsockerdippar mellan skolhämtning och middag? Nej tack.

Men även om det vore så att mitt liv inte innehöll de där stunderna då man tacksamt sliter upp en chocolate bar ur handväskan i ren självbevarelsedrift…  (rf. ”bostadsrättföreningsmötehalvåttaentorsdagskväll”) så skulle jag älska de här.

Ett litet minus: Den har väldigt, väldigt många ingredienser för att vara en liten bar, och det är lite synd, det känns inte helt naturligt. I synnerhet med tanke på namnet Naturdiet. Behöver man så mycket konstgjordheter? Skulle det gå på annat sätt? Jag vet inte.

I alla fall. Att komma ihåg pauserna, det är viktigt.

everydaystories-partner-promotion-1

Write A Comment