Toppa med kanel. Morgonens ljuvligheter. - Looking for sara

cinnamon

Två av mina favoritdofter: Smält smör på rostat bröd och nygräddade kanelbullar direkt från ugnen. Och dessa grejer liksom fusionerade tillsammans, blir något så ljuvligt som hemgjort kanelsmör till frukostbrödet.

Nej, det går inte att känna sig skeptisk till detta. Varsågoda för recept. Eller, recept och recept, det handlar om att blanda ihop tre grejer, hey presto, färdigt att avnjutas en kall och tidig oktobermorgon.

Först gör man det som man i Frankrike kallar för beurre noisette och i anglosaxiska länder brown butter. Tärna osaltat smör och lägg i en tjockbottnad kastrull. Värm på medelvärme tills allt smält. Vispa. Sluta aldrig vispa. Vispa hela tiden. När vattnet evaporerar separeras proteinerna i smöret från fettet. Nu blir proteinerna mörkare och mer gyllene. Efter kanske 30 sekunder och innan det bränns vid, för över i en bunke. Detta kan vara min tredje bästa doft.

Tillsätt ett par matskedar kanel, ett par matskedar socker och en nypa salt. Jag har testat med och utan kokosflingor, gillar texturen i det. Mixa. Förvara i kylen och bre ut på nygräddat bröd.

1 Comment

  1. OMG. Det här låter som något jag kan föräta mig på. Mvh, en annan smör-, kanel- och brödälskare

Write A Comment