Coconut Spread. - Looking for sara

kokos kokos3

Jag är galen, galen, galen i kokos. Allt som har med kokos att göra, från Pina Colada till ljuvligt doftande solkräm till bounty-glass till kokostoppar till riven kokos i yoghurt, i kakor, i curryn… Kan fortsätta hur länge som helst.

Och nu har jag en tilll grej på min kokos-lista: Kokos- och cashewsmör. Att bre ut på mackor, crackers eller frukt. Eller – kom ihåg var ni läste det först – göra bliss-balls av. Bliss balls utan choklad men med kokos och cashew. Kan det bli bättre? Nä.

Ingredienser

7 dl riven osötad kokos

1 dl kokossocker

2 dl cashewnötter, hackade

1,5 dl kokosolja

1 tsk salt

Mixa med bra mixer, länge tills det har blivit ett krämigt ”smör”. Häll i glasburk och låt stå minst ett dygn (så att det ”sätter sig”).

Och kokosbollarna då? Här:

1 dl cashewnötter, hackade

5 dadlar – blötlagda i hett vatten

1 dl kokos

4 msk av kokosmöret ovan.

Rulla till bollar, förvara gärna i frysen.

 

5 Comments

  1. Älskade också kokos tills jag insåg att jag inte tål det… Det började med att min hud, som jag smörjde med kokosolja av bra kvalité, började svida, klia och spricka. Fattar inte varför men inser sedan att det kom några veckor efter jag började smörja med kokosoljan så jag slutade med den och problemet försvann på någon vecka. Och nu försöker jag undvika att äta det så mycket jag kan för reagerar huden så, ja då kan man ju fundera på hur det blir inne i kroppen!
    Så ni som tål det; njut!

    • Oh nej! ALLT med kokos? Men du har rätt, när kroppen säger till så är det bara att lyssna!

      • Vet ju inte men bara tanken på hur det kan bli inne i kroppen gör att jag undviker i den mån det går. Känns bäst så!

Write A Comment