Happy pills och resfeber. - Looking for sara

1 4

Hemmet i kaos. Kaos. Väskor och kläder överallt, istället för ”att vara ute i god tid” tog vi med barnen till simhallen och badade och hade picknick hela dagen. sen prokrastinerade vi absurt bra och nu är läget ”vi kollar klart söndagsfilmen sen sätter vi klockan en timme tidigare och packar väskorna”. Ni hör ju. Med fyra barn som ska dispatchas hit och tid och tåg och flyg och fan plus moster så är organisation och framförhållning det enda som gäller.

Första tabletten fick mig att sova djupt och gott och drömlöst. Lättad. De följande dagarna var i dimma. Alla känslorna ordentligt och ömt omstoppade, vilande.

Muskelryckningar, gäspningar, skakande händer. Kändes otäckt, men okej, i utbyte mot paniken. Googla sånt här ska man ju aldrig göra, men det gör man ju, sen försöker man vara källkritisk och sansad.

Det här har pågått tillräckligt länge sade han, nu ska vi behandla. Och jag satt med kartongen i händerna en vecka innan jag hoppade rakt ut. Och det verkar ha gått bra.

Oh well. I morgon åker jag iväg en stund, det blir fint.

6 Comments

  1. Min farmor åt antideppressiva de sista åren, efter att ha mått mer eller mindre dåligt i trettio år (eller kanske hela livet). Hon ringde mig och berättade att hon kände sig så dum, hon hade alltid tänkt att hon skulle ”klara av det på egen hand”, knappt ens velat ta en värktablett, och så plötsligt, alldeles för sent, insåg hon att hon hade kunnat må så mycket bättre under alla dessa år… Ett sådant sköseri med livet att komma på det när hon fyllt 80!
    Så, lycka till! Packnibg är en värdslig sak, skaffa det ni inte fått med er på Korsika (eller gnugga tänderna med salt och tvätta trosorna på kvällen) och njut!

  2. dum fråga, men de där tabletterna…vad heter de? *frågar åt en vän såklart…*

  3. Jag vill bara säga – tvärtemot de flesta andra 😉 – att det går att må dåligt utan att äta tabletter – ifall du vill prova på detta senare. Med målet att bli ”helt frisk” på sikt. Man måste inte äta tabletter (om man inte vill). Bästa tipset är att hitta en bra terapeut som kan hjälpa en igenom allt jobbigt. Tyvärr är det dels svårt att hitta en terapeut man trivs med och dessutom även väldigt svårt att förändra sig själv och sitt liv. Men det går! Det brukar finnas en anledning till att man mår dåligt även om det är svårt att se själv vad det är. Oftast finns det många anledningar… men man väljer själv hur man vill leva sitt liv! Man gör det som passar en bäst själv!

  4. Måste tyvärr säga emot Elle. Det går inte alltid utan medicin. Terapi räcker inte för alla och det finns inte alltid en konkret anledning som man kan jobba med inom en rimlig tidsram innan för mycket tid av livet har runnit bort. Att ex sitta med en terapeut i flera år innan man är i remission är inte rimligt för alla; man missar sina barns uppväxt, partners orkar inte hålla ut, privatekonomier går i kras… Dessutom; att medicinera (när behandlingen har god effekt) i mer än ett år ger enligt studier en minskad risk att återinsjukna! Jag tycker att det är olyckligt att folk referera till sig själv som om det vore generaliserbart när det faktiskt finns forskning. Hoppas det kommer att vända snart Sara. Du förtjänar, liksom alla andra människor, att få må bra.❤️ MVH inte en psykiater men väl en barnpsykiater.

  5. Något jag skulle rekommendera är CBD-olja. Inte helt säker på om det går att få tag i där borta men det är värt ett försök. Gjort underverk för mig och min oro!

Write A Comment