Long time no seen Corsica. - Looking for sara

cargese2 verasara4

Mais oui. Om fem dagar landar jag på skönhetens ö, flera år efter att jag flyttat därifrån. Det känns lite overkligt. Det är ett på samma gång ett ögonblick och en livstid sedan. Jag har fina minnen, och smärtsamma. Korsika kommer ändå alltid att vara speciellt, det var där jag blev mamma till mina vackra, härliga flickor, och det var väl där någonstans jag hittade mig själv. Kanske.

Packningslistan:

 1. Solskyddsfaktor 50. Minst. Har inte sett solen sedan september 2015.
 2. Solhatt.
 3. Böcker! Har inte läst en vettig bok på många månader.Eh… vänta, har en bebis. Vad tänker jag på? Vettig bok? ”lol”
 4. Dator? Tveksamt.
 5. Nappar, nappflaskor, blöjor, solhatt, babyfebernedsättande, babybestick, filten, gosedjuret etc. Har inte semestrat med bebis på år. Hur gjorde man?
 6. Vackert anteckningsblock att skriva i.
 7. Bikini! Eller baddräkt kanske? Note to self: Är ej purung 3-barnsmamma som ej sett solen sedan september 2015 och födde barn för några månader sedan plus har bebis som säkerligen kommer att roa sig med att dra i både bikinisnören och löst skinn på magen. Osäker på denna.
 8. Fin, lång, svepande klänning att gå ut på restaurang i. Ska dessutom fylla år och räknar med att bli lite wined & dined.
 9. Joggingskorna! Tidiga morgonjoggar, ja!
 10. Kameran. Har kommit av mig med allt det där, men här kommer att bli kavalkad av close ups på rosevin i solnedgång, söt bebis i solhatt, brunbränd nacke mot turkos horisont etc.
 11. Pincett. Man bör inte åka någonstans utan en vettig pincett.
 12. Sömnskulden. Den ska börja betalas av. Eftersom man i slutet av juli på Korsika helst håller sig inne på hotellet mellan 12 och 16.30 så finns utrymme för många vilor.

Vad mer behöver man? Ett par shorts, ett linne och hey presto, klar! Tandborste glömmer jag alltid, men det köper man på plats.

3 Comments

 1. Anna-Lena i Frankrike Reply

  Skönt! Vet hur mycket man kan sakna solen… Men just nu längtar jag efter vår semester i Sverige! Vi ska åka upp till norrland och jag längtar efter kyligare väder. Att kunna springa långa rundor utan att dö av överhettning… Men det är nog bara för att jag vet att jag kommer tillbaka till solen sen 🙂

  Ha det så bra på semestern!

 2. Det där med bikini … i år testade jag baddräkt för första gången sedan mellanstadiet (och badhus) och jag ÄLSKADE det! Jag kan inte för mitt liv förstå varför jag inte kört med baddräkt tidigare? Alltså, jag växlar mellan bikini och baddräkt så än har jag inte släppt den tvådelade idén helt (som ju är tusen mycket mer praktisk vid toalettbesök tex men jaja). Blablabla. Vad jag ville säga är att baddräkt kan vara en idé?

 3. Kom just hem från Korsika, tredje besöket för mig och första gången i Ajaccio. Hängde mest i stan och på olika stränder utmed Route Sanguinaires, underbart! Hann också med en heldags båttur till Scandola, Girolata och Calanches de Piana. Tyvärr inget besök i Bonifacio denna gång. Måste tillbaka snart!! Önskar er en härlig korsikansk semester och ser fram emot rapport och bilder!

Write A Comment