Mojito-cake med mynta & lime. - Looking for sara

myntakakaEftersom jag har tillräckligt med färsk mynta för att klara mig en livstid så har vi lite myntatema hos oss just nu. Efter att ha svalkat oss med arabiskt myntate så har vi överraskat förvånade gäster med mintchokladkaka med mojitofrosting. Nu ser ni skeptiska ut, men det gjorde succé. Mörk chokladkaka med fräsch mynta, och en krämig, ljuvlig, frisk frosting med distinkta mojitosmaker från mynta och lime. Gör den här kakan. Nu. Tips: Lite blå karamellfärg i frostingen gör att man får finare turkos färg, det balanserar det gröna.

 

Mintchokladkaka

175 g smör

200 g choklad

1,5 dl socker

3 ägg

1,5 dl mjöl

hackad mynta (jag mixade en deciliter myntablad med lite socker)

 

Smält samman smöret och chokladen. Rör i socker och mynta. Tillsätt äggen ett i taget, och rör i mjölet.  Grädda i 180 grader i cirka 20 minuter.

 

Mojitofrosting

150 gram philly-ost (eller annan bredbar naturell färskost)

50 gram smör

2 dl florsocker

Saften från 2 pressade limefrukter

Hackade myntablad

 Vispa ihop alla ingredienser och bred över kakan (kakan måste vara helt kall)

1 Comment

Write A Comment