Nyttig Nutella. - Looking for sara

nutella3I mitt hem har vi 5 personer – utan att nämna några namn – som älskar Nutella som ju är otroligt beroendeframkallande, det vet alla som befunnit sig i sällskap av en burk nutella och en tesksd. Vi har en regel att vi äter det till frukost 2 gånger i veckan och då bara på en tartine. Jag menar, Nutella är 55% socker, 30 procent palmolja och en handfull hasselnötter. Plus lite tillsatser. Och tanken på att jag i princip låter mina barn äta rent socker på sitt surdegsbröd fastnade lite i halsen. Som att jag lika gärna skulle kunna ge dem geléhallon och glukoslösning?

Efter att ha letat nätet över efter det bästa, enklaste och godaste receptet så tog jag vad som verkade vara det bästa från samtliga och gjorde min egen jäkla Nutella. Min egen Notella. Med mycket mer nötter (råa), mycket lite socker, och mörk choklad. Och inte så mycket mer. Recept med fler än 6 ingredienser i listan blir sällan till hemma hos mig, det känns så komplicerat. Enklast är bäst. Och det blev dögott. En bonus var att min mixer inte riktigt klarade att mixa nötterna till fint mjöl, så det blev lite crunchy, chocolate spread ferrero rocher-style, förstår ni? I många Nutella-recept rostar man nötterna innan, men det är dels tidskrävande, plus att allt det där som är nyttigt och bra med nötterna försvinner.

Chokladkräm maison

150 gram nötter (hasselnötter, mandel, valnötter…)

50 ml kokosolja

100 gram mörk choklad – smält

4 msk kakao

sötning om man vill, eller så skippar man.

Kör allt i mixern tills krämigt. Förvara i kylen.

 

 

 

Write A Comment