Turmeric milk. - Looking for sara

goldenmilk1

Move over avocado, kokosolja och gojibär, nu dricker vi Golden Milk eller Turmeric Milk innan vi går och lägger oss på våra spikmattor (skojar bara har ingen spikmatta men ibland på nätterna kliver jag på lego).

Nyckelingrediensen är gurkmeja, den är antiinflammatorisk, fungerar som naturlig antibiotika och har tusen hälsosamma effekter som jag hade älskat att gå in på om jag hade orkat. Nu får ni bara lita på mig, gurkmeja är generellt läkande för kroppen och man kan till och med använda den utvärtes på små sår, och den har bevisats vara bra för artros och ledbesvär.

Gurkmeja är däremot inte särskilt gott. Om man inte gör Turmeric chai latte av den, då är den magisk.

Man behöver göra gurkmejapasta, och det gör man genom att blanda:

½ dl gurkmejapulver

1 dl vatten (eller så mycket som behövs)

1.5 tsp svart peppar

5 tbsp kokosolja

Sen låter man detta svalna, och förvara i kylskåp.

För en gyllene super latte:

Mixa en kopp kokosmjölk (eller mandelmjölk) med en matsked kokosolja, en matsked gurkmejapasta och en tesked kanel. Smaksätt med någon sorts sötningsmedel, gurkmeja är inte jättegott.

Easy peasy. Drick gärna på kvällen innan läggdags för att sova som en prinsessa. Den här drycken kan vara lite svår att sälja in till personer som inte läst om ayurvedisk kosthållning, min kille var ganska skeptisk till gurkmejakonceptet, men han är skeptisk även till att ha smör i kaffet, grönkålssmoothies, och raw food, sån himla tråkmåns, haha.

 

 

5 Comments

  1. Love that shit! Fast bara vintertid. Jag mixar min golfen chailatte med ett rått ägg – då blir den skummig och fin och ersätter en hel måltid de kvällar jag inte riktigt orkar äta.

  2. Jag googlade på typ ledvärk och vad man kan göra åt det pga att jag har så ont i händerna, och trillade på detta. Ska prova din äggtoddyvariant också!
    PUSS

  3. Jag fick smaka det där efter en yogalektion. Höll på att få kväljningar efter en stund. Inte min kopp te, kan man säga. Men jag förstår nyttigheten. 🙂

Write A Comment