Date night. - Looking for sara

1

Vi lyckades vända en dag som liksom började fel, åt alldeles rätt håll igår. Tjejerna fladdrade iväg med sin pappa och hans tjej – det känns så fint att se hur de slänger sig i hennes famn när de kommer – och vi hukade under åskmolnen hela dagen. Väntade på åskan, regnet, ovädret som fanns i horisonten men som aldrig kom. Till slut gav jag upp och vattnade tomaterna på egen hand.

Blixten slog ner i Paris, men strax söderom var det högsommar. På eftermiddagen fick jag Noah-ledigt och gick ut en långpromenad på egen hand i skuggan under träden. Och när jag kom tillbaka fick jag min morsdagspresent av L. Aperitif med utsikt över Seine som glittrade smaragdgrönt, och middag på en sån där fin restaurang med färska rosor och stärkta dukar, där maten är så god att ord blir överflödiga och varje tugga är en njutning. Så först åt vi. Och njöt. Sedan pratade vi i fyra timmar, allt det där man inte riktigt hinner med hemma. Delade barndomsminnen med varandra, och framtidsdrömmar.

Sen promenerade vi hem med Nosse i vagnen. Han hade snällt sovit hela kvällen och var alldeles klarvaken och superpigg när vi kom hem. Och ännu piggare klockan fyra, och omöjligt uppskruvad halvsju. Så tröttsamma de är ibland, bebisarna. Och nu, söndagmorgon med regnet som strilar ner utanför, så lät jag L sova vidare och ta lång sovmorgon. Inte så mycket eftersom jag är en generös och altruistisk person, utan mer eftersom jag älskar de där morgnarna när jag är lite ensam – bortsett från Nosse-No – dricker upp allt kaffe och bara är.

Men nu ska jag slänga Nosse i armarna på sin pappa och gå till gymet en sväng. En perfekt söndagsmorgon med andra ord.

1 Comment

  1. Så härligt med en sådan middag, vilken underbar present för er att njuta av. Lyxigt att äta gott och att ha möjlighet att prata utan avbrott. Skönt också att få tid för promenad och gym.

Write A Comment