Jordgubbspaj. - Looking for sara

jordgubbs

Jag blev yr och vild av glädje när jag såg att de första jordgubbarna kommit till fruktdisken. Men noll sol har som konsekvens noll sötma i bären. Besvikelsen. De smakade vatten. De var hårda och vita längst upp. Oh no. Antiklimax på allvar.  But when life gives you lemons, make lemonade, och när livet ger dig smaklösa jordgubbar, gör en oldfashioned strawberry pie. Plus att det i en värld där jordgubbspaj är vaniljkräm med färska bär nedstuckna är lite överraskande med bakade bär! Att gräddas i ugnen gör att jordgubbarna blir söta, lite sega, lite godislika och ljuvliga. Glömmer man att ta ut sin paj så klistrar jordgubbarna sig fast vid botten, och det blir ett magiskt ögonblick att sätta tänderna i krispigt pajskal med jordgubbssmakande täcke. Som om ett koncentrat av sommar, glädje och alla morsdagstårtor du ätit i hela ditt liv klamrade sig fast vid pajskalet som om det gällde livet.

Sen får ni hålla till godo med att i jämförelse med de flesta bloggar just nu, så är det alltid lite glutenfestival på min! Vi äter vanlig paj, kanelbullar och ibland makaroner med ketchup till middag, och aldrig är mina barn så lyckliga som just dagar då vi äter makaroner med ketchup. Så dricker vi mjölk till. Vi älskar det, men fransmännen höjer på ögonbrynen. Min bonustjej bälgar i sig mjölk som hade hon betalt för det, och äter ostmacka till frukost. Men jag kommer bort från ämnet. Jordgubbspaj med bakade bär, varsågoda.

  1. Gör pajdeg. TIll exempel denna. 
  2. Tryck ut så tunt som möjligt i form. Strö över riven mandel, grädda 10 minuter.
  3. Skär jordgubbarna fint. Blanda i en bunke med kanel, råsocker och lite majsstärkelse. Häll i en stekpanna och koka några minuter för att ”vattna ur” jordgubbarna.
  4. Häll av det mesta av saften. Lägg jordgubbarna i pajskalet. Grädda i 180 grader efter behag.
  5. Ta ut. Ät. Blunda och dröm om sommaren.

Write A Comment