Pasta al salmon (five-minutes dinner). - Looking for sara

pasta

Vi har hela spektrat av hur barn äter hemma. En som äter precis allt, you name it: Svarta oliver, ostron, grönmögelost, purjolök… hon äter upp, slickar sig om munnen och ber om mer (Véra, min 20-kilos speta som äter som en varg), en som äter det mesta, men inga röda grönsaker (typ paprika, och tomater om hon inte odlat dem själv) och ingen frukt utom bananer (Romy) men som tjatar om broccoli, och en som inte äter någonting alls förutom bröd med nutella, spagetthi nature och efterrätter med choklad som bas (Amandine). Denna tredje icke-ätaren är lite knepig för min del, hon kan säga att hon äääääälskar köttfärssås, men när det serveras sitter hon ändå bara i 2 timmar och petar i den. Suck. Plus att hon inte var van vid typ quinoa, soltorkade tomater och kinesisk mat när vi lärde känna varandra.

Oh well. Plus att jag har en fjärde liten mygga som inte väger 6 kilo men som suger i sig säkert en liter mjölk om dagen plus tillägg, denne lille superman som girigt tittar på när vi äter, spärrar ögonen i gaffeln och följer med blicken från tallrik till mun. Han börjar inse att there’s more to life than milk.

I alla fall. I går överraskade jag mig själv genom att göra någonting som alla åt med god aptit. Det tog 10 minuter, koktid inkluderat.

Ta valfri pasta, laxfiléer i bitar, en burk Boursin örter. Lite färska örter och kanske en klick crème fraiche om man vill. Koka. Stek. Rör i. Klipp över. Klart. Alla åt. Eventuellt kan det bero på att Ludo tog med dem till basketplanen för att åka inlines en timme före middagen? Men Amandine i morse: ”Kan du göra samma mat idag?”. Självklart. Fast idag blandar jag i broccoli och ärtor.

*highfive with oneself*

8 Comments

  1. Åh, det är så kul när ungar vidgar sina vyer! Börjar genast tänka på nån smarrig, smakrik och ändå ”snäll” kycklingrätt som nästa – din goda med jordnötssås kanske? Eller kokosmjölksbaserad? Med ris. Eller nudlar:)

  2. Så knepigt det där att få ihop det så att alla gillar och äter. Kul att alla och i synnerhet Amandine gillade den här rätten. Håller tummarna för att det blir en hit även med broccoli och ärter. Kan vara ett väl vågat drag…

  3. Va skönt när alla tycker om maten. Men måste få säga att om jag var Amadines mamma skulle jag bli ledsen om du skrev så om mitt barn som bor tillsammans med dej och dina barn. Alla tycker vi om olika mat och alla är inte uppväxta med att äta så sofistikerat.

  4. Fast… nu var det ju just hennes matvanor som du tyckte var problematiska och med hänvisning till att hennes vanor ”innan ni lärde känna varandra”. Inte helt långsökt att dessutom tänka att man i en ny familjekonstellation kontrollerar det man kan, dvs vad man äter.

Write A Comment