Paleo banana bread. - Looking for sara

bananabread

En lördag i ett liv. Jag gick till gymmet och skaffade mig mycket träningsvärk. Styrketräning för första gången på en livstid? Noahs livstid i alla fall. Så himla härligt.

Vi har bara ett mycket litet och lätthanterligt barn just nu på grund av skollov, och vi vilar en del. Gör inte så mycket. Jag körde amningsrace i soffan framför teven i eftermiddags, det händer aldrig. Sen gick vi en promenad, åt brownies och drack kaffe på en bar – på grund av amningspaus, vi var liksom tvungna – sen handlade vi ytterkrukor och tomatplantor innan vi gick hem och föll ihop på soffan igen.

Morgonens frukost var i alla fall härlig tyckte jag, och föddes eftersom de små bananätarna är på skollov och fruktskålen var full med lite ledsna bananer. The bloke var skeptisk på grund av att ”inte gillar mosade bananer”, men fransmän är rent generellt svåra att tillfredsställa, de är inte så där amerikanskt hyperboliska utan kan på in höjd muttra ett ”pas mal” om de är i extas, men annars är de lite kluriga. Hursomhelst, detta glutenfria paleo banana bread (måste gottgöra brownien också, eller?) var supergott. Rostat med smält, lite salt smör. Varsågoda.

3-4 mosade bananer

4 dl mandelmjöl

180 gram smör

Hackade mandlar och nötter

1 dl honung

Vaniljpulver, en nypa

2 ägg

1 msk bakpulver

Värm ugnen till 180 grader. Mixa bananer, smör, honung, ägg och vanilj. Tillsätt smöret i tärningar och fortsätt mixa. Blanda mandelmjöl, bakpulver och nötter i en annan skål. Rör ned i bananmoset. Häll upp i smörad långpanna. Grädda 45-50 minuter, eller tills du kan sticka en kniv i brödet och dra ut den ”okladdig”. Yum.

 

4 Comments

  1. Ok skollov??? Sportlov, påsklov, mittemellanlov, eller vad är det för lov? Kram Boel

    • Påsklov… Fast eftersom Frankrike är uppdelat i 3 ”lov-zoner” så är det bara en tredjedel av franska barn som har lov i anslutning till påsken. 😀

  2. Alltså.. jag älskar mosad banan. Det är liksom bättre än bara banan. Jag är 27 år och jag äter helst mosade bananer. Hm ja, är inte det barnmat egentligen? Men gott, det är det…

  3. Det ser väldigt gott ut. Gäller bara att bananerna i skålen inte hinner bli uppätna:) Vad skönt om du kan vila lite, ta chansen och känn dig inte stressad att göra en massa annat.

Write A Comment