Lördag. - Looking for sara

brigitte res6

En lördag till handlingarna. Vi gjorde inget. Planen var att strunta i alla borden och måsten och bara vila och mysa. Härlig långlunch, trots liten terrorist. Ni vet, bebisar tills dem är ett år och är nöjda med att sitta i en barnstol och se söta ut? Sen händer något och de blir alldeles galna om man spänner fast dem i vagnen, men man kan inte ha dem lösa heller, på grund av är en fara för sig själva och inredningen?

Längtar ihjäl mig efter smulorna som kommer tillbaka från sin pappa i morgon – eller vi plockar upp dem på stationen i Paris efter att ha söndagslunchat med Luddes pappa. Att vara skilsmässoförälder, och inte ha ständig tillgång till sina barn? Jag har tur, det är bara varannan helg de inte är hos mig, och lite mer än halva loven. Skulle inte stå ut med delad vårdnad.

Annars smidde vi planer på att anmäla oss till lopp i vår – tio kilometer. Jag är ovan, för 2 år sedan var jag gravid, och för ett år sedan var jag nyförlöst så det har inte blivit mycket löpning. Målet skulle vara att göra det på 50 minuter, men då får jag nog lägga på ett kol och, eh, springa nån gång i veckan?

Plan nummer två: Åka till havet med barnen i juli. Atlanten eller Medelhavet, vilket som. En semester med 4 barn måste planeras i förväg. Det skulle vara underbart att kunna ge dem det.

I övrigt har jag ett annat projekt som jag bör informera er om: Bloggen ska byggas om. Känner mig väldigt tafatt och oinitierad, och det kan hända att det blir kaos – eller motsatsen – här ett tag.

Vi får se.

 

 

8 Comments

 1. Om man åker till Atlantkusten, vart åker man då? Biarritz? St Malo? Fantastiskt, vad det än blir!

   • Det är jättefint där. Vi har varit där mycket. Mannens familj har hus i St Palais. Stranden på Côte Sauvage är underbar, och enormt stor. Dock ganska mycket vågor (finns några skyddade vikar). Det är inte alls samma trängsel där heller, inte ens i augusti. Känns fortfarande lite ”vilt”. Men inte obegränsat med boende, så boka i tid!

 2. Kusin Erik Reply

  Löpning fixar du lätt. Du vardagsmotionerar(den viktigaste träningen) ju så mycket mer än många andra i och med att du går med barnen dit ni ska.

   • Ja viktigast är ju att kroppen är van med rörelsen. Med träning går det bara fortare att fixa milen. De/vi som inte rör oss så mycket kommer ha svårare att komma igång att springa, det gör ont lite här och var pga ovana kroppar.

 3. Hade du varit tvungen att dela vårdnad så hade du stått ut då det inte funnits något annat alternativ! Jag förstår att du inte menar något illa med vad du skrev, men på något sätt så ger det mig, som är delad vårdnadsförälder, dåligt samvete. För kanske är det bästa för barnen att bo hos enbart en förälder, i mitt fall hade det då blivit pappan, av olika anledningar. Kanske blir det så på sikt. Jag hoppas mina barn slipper att flyttas fram och tillbaka i framtiden.

 4. Anna-Lena i Frankrike Reply

  Jag skulle vilja förstå varför du inte skulle stå ut med delad vårdnad? Du och din ex-man skiljdes, det är sånt som händer och ganska vanligt numera, men kanske får man också ta konsekvenserna av det? Eller?
  Detta är inte elakt menat eller något slags påhopp, inte alls!
  Men jag har nu varit på andra sidan av det hela, min pojkvän skulle vilja ha delad vårdnad av sin son, men hans ex-flickvän skulle göra allt i sin makt för att han inte skulle få det. Hon gjorde en ”dossier” med en massa påhitt och elakheter på 170 sidor mot honom när han bad att få träffa honom lite mer och att han kanske kunde få sova hos oss ibland, konsekvensen blev att han fick träffa honom på lördagar mellan kl 8-18 i nästan ett år, i väntan på en massa undersökningar. Nu har vi honom varannan helg och varje tisdag till onsdag, och det är vi ju glada för. Men i framtiden så skulle vi ju vilja ha delad vårdnad…
  Men i alla fall så skulle jag vilja veta vad det är som är så svårt med delad vårdnad? Skulle du inte vilja att de träffar sin pappa oftare? (om han skulle vilja det).

Write A Comment