I väntan på godot. - Looking for sara

choco

Ingen lust med någonting. För rastlös för att läsa, vila, koppla av. Ingen lust att gå ut och promenera en tusende promenad. Gör regelbundna raider i skafferiet, alltid hittar man någonting trevligt efter festsäsongen, exempelvis bortglömda (!?) praliner. Däremot har jag inte tagit järntabletterna på säkert en månad, men mina värden hade blivit mycket bättre.

Har förmodligen gått upp 2 kilo senaste veckan enbart av tristess-ätande? Oh well. Ska amma bort dessa, bara bebisen behagar födas.

Ska till min läkare idag, lite nervös inför det, samtidigt som det är så lugnande att få se bebisen på ultraljud, höra hjärtslagen och veta att allt är som det ska. Men vill helst inte höra en gång till att bebisen verkar trivas alldeles för bra på insidan för att vilja kliva ut. På bilden nedan påpekade någon att man redan kan se konturerna av en bebis, på min mage. En liten ihopkurad bebis – i och för sig inte placerad som min, utan med huvudet uppåt, inåt, men ändå?

Mina fötter kliar så jag håller på att bli galen, märkligt graviditetssymptom? Tappat aptiten inför allt som liknar riktig mat – förutom spaghetti med ketchup – utan äter mest godis och dricker oboy. Vet hur viktigt det är att äta bra när man skapar liv… fail. Jag har i alla fall börjat sova gott om nätterna igen, det är fint.

2 Comments

  1. Nämn för läkaren att du har klåda, så att hon kan kontrollera gallsyror i blodet. Inte helt ovanligt under graviditet, viktigt att de har koll på att nivåerna är okej.

  2. Säg absolut till läkaren att fötterna kliar och aptiten är borta. Typiska symptom på ICP, eller graviditetshepatos på svenska. Jag hade det förra gången, kom väldigt sent på mig med. Jag blev igångsatt då, så då får du ju träffa bebis iallafall!

Write A Comment