THe belly story. Vecka 34-35. - Looking for sara

34 23-2 34-3

Så himla osäker på det där hur man räknar graviditet, vet aldrig riktigt vilken vecka jag är i, eller ens månad. Åttonde, förmodligen? Läkaren informerade mig om att allt mellan 3 och 7 veckor kvar till förlossning är normalt, och jag försöker undvika att sikta in mig på ett datum. Véra föddes i vecka 37 plus 2 (står det i journalen) och Romy i vecka 41 plus 1 (morgonen efter beräknat födelsedatum), så det känns som att det kan bli lite hur som helst.

Jag mår toppenbra, fast tröttare än jag någonsin varit i hela mitt liv. Börjar få tillbaka lite mataversioner – våga bara servera mig en grönsak – och har inlett en diet bestående av alla sorters ost, juice, grovt bröd, snickersglass och ferrero rocher. Det man är sugen på behöver man?

Söker efter tecken på att det eventuellt snart ska vara dags, men jag mår faktiskt bättre nu än tidigare, har inte ont någonstans – bara i mitt lila högerben – men än så länge verkar venerna hålla för trycket från min dubblerade blodvolym.

Oh, kan inte längre knyta mina barns skor. Eller mina egna. Eller, jo, om jag får en kvart på mig och någon hjälper mig upp efteråt. Det är lite speciellt.

Tror att jag börjar samla på mig vatten, hela kroppen känns rundare i konturerna liksom, och L påpekade det när han masserade mitt högerben (se ovan): Du har fått tjockare ben, eller hur? Oh great. Men det kommer jag ihåg från slutspurten med Romsan, jag hade ben som trädstammar sista månaden.

Har börjat fixa kläder till bebisen, och tittar förundrat på små bodies och byxor – de är ju försvinnande små? Är de så där små, de nyfödda? Och förundras över färgskalan grå – blå – vit i allt vi fått och köpt. En liten kille. Jag är ju van vid andra sorten, haha.

 

3 Comments

  1. Jag som kommer från en tjejklan (3 mostrar, en faster, två systrar, tre systerdöttrar och en egen dotter) blev mäkta förvånad när jag fick en pojke som barn nummer två. Hur gör man liksom? Haha. Fast han är ju precis lik syrran sin än så länge. Nästan olidligt spännande med trean vi väntar, kille eller tjej? 🙂

  2. Oh! Spännande! Vi har också många tjejer i släkten, plus att jag och L har 3 ihop… Det var liksom självklart att det skulle vara en kille, men det känns ovant för en tjejmamma!

  3. Tjej, kille, behöver ju inte vara så stor skillnad. 🙂 Och om bebiskläder. Första plagget skulle vi köpa efter rutinultraljudet i vecka 19 sa jag. Hoho. Så blev det inte. Vid rutinultraljudet hade vi typ fem byxor, tre bodies, fyra koftor, sex strumpor… Hjälp.

Write A Comment