Chokladfondant au coeur fondant. - Looking for sara

chokladfonantMin sambo får smaragdgrön pullover, presentkort på sportaffär och chokladfondant på Alla Hjärtans Dag. Smältande chokladfondant får vem som helst på fall, jag lovar. Kom bara ihåg att det är alltid bättre med för lite tid i ugnen än för mycket.

En chokladfondant utan fondant är som kärlek utan kyssar. Tveka inte att använda fantasifull choklad – favoritchokladen – i smeten. I Sverige kan man ju hitta både lakrits-, mint och knäckchoklad i affärerna, det låter supergott!

Chokladfondant 4-6 personer: 200 gram favoritchoklad/100 gram smör (varför inte saltat?)/ 3 ägg/ 40 gram mjöl /1 dl socker.

Värm ugnen till 200 grader. Smält smör och choklad tillsammans. Rör i äggen, ett i taget, och mjöl och socker. Häll i portionsformar. Ät middag.

Duka ut. Ställ in formarna i ugnen max 8 minuter. MAX. Fondanten ska har ett krispigt skal, men när man trycker in skeden i skalet ska hjärtat rinna ut i en sammetsmjuk flod av mörk choklad. Alltså. Kanske bara 7 minuter.

Servera varma. En kall chokladfondant utan smultet hjärta blir aldrig samma sak.

 

5 Comments

  1. Det märks att du bott länge i Frankrike: Varför inte saltat smör?

    Vem skulle ens komma på tanken att köpa osaltat smör 🙂 Jag skulle vilja tillägga: Komplettera gärna med en nypa salt!

    • Fast det finns ju smör och extrasaltat smör. Jag tolkade det som att jag borde välja det extrasaltade.

  2. Åh, så gott! Smörjer du formarna och hur många formar använder du till det receptet? Tänker att tiden i ugnen påverkas beroende på om du har 4 eller 6…

    • SMörjer formarna, jag använde sex formar, så det är klart att det kortar tiden… xx

Write A Comment